به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، مهدی میزبان معاون توسعه و امور زیر بنایی سازمان عشایر کشور در این همایش با بیان اینکه شرایط اقلیمی رو به ناپایداری میرود و استان های جنوبی نیز دچار خشکسالی شده اند و تداوم زندگی عشایری به همین شکل به سامان پیش نخواهد رفت اظهار داشت: ادامه زندگی عشایر با اتکا صرف به دام و مرتع پایداری ندارد از همین رو رویکرد تنوع بخشی به فعالیتها، تولیدات، درآمد و معیشت عشایر در قالب چهار محور در دستورکار قرار گرفته است.
میزبان افزود: توسعه گردشگری، توسعه صنایع دستی، کشت و فرآوری گیاهان دارویی و ارتقای بهرهوری دامداری با تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز با تشکیل خوشههای کسب و کار و تعیین سرگروههایی در قالب طرح تنوعبخشی به معیشت عشایر به مرحله اجرا رسیده است.
معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر، تشکیل شورای عشایری را از موضوعات ضروری در حوزه جامعه عشایری عنوان کرد و گفت: ۳۲ دستگاه و وزارتخانه موظف به انجام وظایف در قبال جامعه عشایری هستند و با تشکیل شورای عشایری، این وظایف به دستگاهها یادآوری میشود.
میزبان با بیان اینکه عشایر ۱.۴ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص دادهاند، گفت: عشایر ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد صنایع دستی کشور را تولید میکنند.
طهماسب غلامپور معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان نیز در ادامه این همایش افزود: عشایر استان هرمزگان سالانه سه هزار تُن گوشت قرمز تولید و روانه بازار میکنند.
وی بیان کرد: جدای از تولیدات گوشتی و فرآوردههای لبنی و پروتئینی، عشایر حتی در تولیدات زراعی و باغی هم به کمک استان آمدهاند؛ به گونهای که در تولید بیش از ۲۵ هزار تُن محصول در حوزه باغی و ۱۶ هزار تُن در حوزه زراعی به استان کمک میکنند.
غلامپور اضافه کرد: بیش از سه هزار و ۵۰۰ خانوار عشایر با جمعیتی افزون بر ۱۵ هزار نفر در این استان مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه جمعیت عشایری استان برای نخستین بار ثبت سامانه مرکز آمار کشور شده است، ادامه داد: یکهزار و ۵۰۰ خانوار عشایر برون کوچ و ۲ هزار خانوار درون کوچ هستند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: جمعیت عشایر استان هرمزگان در شهرستانهای حاجی آباد، رودان، بندرعباس، میناب، بستک، بشاگرد، پارسیان، سیریک و جاسک به شکل رمه گردان و کوچ رو زندگی میکنند.
فرماندار شهرستان حاجی آباد نیز در این مراسم با تبریک روز ملی روستا و عشایر و هفته نیروی انتظامی گفت: نقش روستاییان و عشایر در پیشینه جمهوری اسلامی ویژه و منحصر به فرد است.
خرم نسب افزود: روستاییان و عشایر غیور از گذشته تاکنون در دفاع مقدس، پایدار کردن امنیت و رقم زدن اقتدار و صلابت کشور و سهیم بودن در اقتصاد و تولید نقش به سزایی داشته و دارند.
وی گفت: در دولت سیزدهم، دولت مردمی ایران قوی، اقدامات خوبی در زمینه عمران و آبادانی روستاها انجام یافته است که بخشی از این اقدامات تأمین آب و برق، طرح های هادی و موضوع توجه به مقوله ورزش و شور و نشاط در جامعه روستایی بوده است که تا به امروز اکثریت روستاهای منطقه از این نعمت برخوردار شدهاند.