به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، علی باقرزاده همائی در کارگروه تسهیل رفع موانع تولید استان هرمزگان در خصوص جایگاه تولیدی بخش کشاورزی هرمزگان در کشور اظهار کرد: این استان ، رتبه نخست را درصید و صیادی، پرورش ماهی در دریا (در قفس)، پرورش میگو ، تولید انبه ، پیاز و بادمجان و همچنین رتبه 2 در تولید گوجه فرنگی ، لیموترش و لیمو شیرین و خرما دارد.
وی با اشاره به اینکه توليد ات بخش کشاورزی از 1.8 ميليون تن به 3.3 ميليون تن رسیده است، افزود: 3.3 ميليون تن با 32 درصد تغيير تولیدات این بخش نسبت به قبل از سال 96 می باشد.
باقرزاده همچنین با بیان اینکه آبياري تحت فشار در این استان از 74 هزار هكتار به 118 هزار هكتاررسیده است، ابراز داشت: 118 هزار هكتار با 31 درصد تغيير توسعه سیستم های نوین آبیاری نسبت به سال 96 می باشد.
رییس سازمان جهادکشاورز هرمزگان ادامه داد:گلخانه های این استان در حال حاضر به بالغ بر720 هكتاررسیده است.
به گفته باقرزاده ،فرآوری محصولات کشاورزی و توسعه صنایع تبدیلی از 390هزار تن جذب ماده خام در قبل از سال 92 به 1100 هزار تن و تعداد 189 واحد تولیدی در این استان رسیده است.
وی همچنین با بیان اینکه تولیدات مزارع پرورش میگو در حال حاضر 32000 تن می باشد، افزود: 5900 تن پرورش ماهي در قفس در این استان تولید می شود.
رییس سازمان جهادکشاورز هرمزگان در ادامه به 260 صندوق خرد زنان روستايي اشاره کرد و گفت: صندوق حمايت از توسعه بخش كشاورزي این استان رشد 250 درصدي داشته است.
باقرزاده همچنین به اصلاح و نوسازی باغات اشاره کرد و افزود: اصلاح و نوسازی باغات این استان از 300 هکتار به سطح 4000 هکتار از اراضی و اجرای 2500 هکتار در سالجاری رسیده است و جهت اجرای5 هزار هکتار تا سال 1400 برنامه ریزی شده است.
به گفته وی ، 8000 سازه آبخيز داري در سطح 550 هزار هكتاراحداث شده و عملیات بيابان زدايي در سطحي بالغ بر 10 هزار هكتار در این استان انجام شده است.
رییس سازمان جهادکشاورز هرمزگان در ادامه در خصوص مشکلات موجود و راهکارهای بخش کشاورزی بیان داشت: ایجاد ردیف اعتباری مستقل در جداول پیوست قانون بودجه با هدف اصلاح و نوسازی باغات و تثبیت اشتغال پایدار، افزایش اعتبارات ردیف اعتباری پیوست قانون بودجه « مطالعه ، راهبری و ایجاد زیر ساختهای توسعه منطقه مکران»و تعیین سهم بری مناطق ذینفع بر اساس ظرفیت و پتانسیل های توسعه مناطق ،سهم بری از ردیف اعتباری «مهار آبهای مرزی» به منظور جلوگیری رواناب های شیرین به دریا و استفاده در بخش کشاورزی، ایجاد ردیف اعتباری برای ایجاد زیرساخت ها ایجاد سایت های پرورش میگو(جاده، برق ، کانال های آب رسان ، زهکش ها) مهم می باشد.
باقرزاده با بیان اینکه با توجه به ظرفیت سواحل استان در طرح پرورش ماهی در دریا و پرورش میگو بایستی اعطای مجوز و تسهیل در ورود ماهی مولد، پرداخت یارانه جهت اعطای تسهیلات ارزان قیمت در اجرای طرح پرورش ماهی در دریا و میگو (تهیه لارو ماهی و میگو ، تجهیزات پرورش ماهی در دریا) اختصاص پیدا کند، افزود: شمول اراضی ملی و دولتی واگذاری به طرحهای گلخانه در ماده 45 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشوربا توجه به قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، احیاء ماده 34 قانون حفاظت وبهرهبرداری از جنگلها و مراتع دولت و ایجاب ضرورت تمدید مهلت زمان اعمال قانون مذکور در مورد قیمت اراضی واگذاری جهت بهره مندی کشاورزان واجدالشرایط مغفول مانده از این طرح و تعیین تکلیف اراضی ملی نیز مهم و ضروری است.
وی ادامه داد:به منظور جلوگیری از توسعه نظام خرده مالكي و خرد شدن اراضی بر اساس قوانین وراثتی بایستی قوانین مرتبط با ارث و سایر قوانین مرتبط در عرصه های زراعی و باغی بررسی واصلاح شود.
باقرزاده تاکید کرد: ردیف اعتباری ملی توسعه منابع آب و انتقال آب با لوله حذف گردیده است که پیشنهاد می گردد ردیف اعتباری ملی تحت عنوان «تامین و انتقال آب با لوله» در قانون بودجه سنواتی احیا گردد.
به گفته وی، قانون تثبیت آب بهای زراعی با توجه به افزایش هزینه های تولید اصلاح شود.
این مسوول با اشاره به عدم وجود ردیف اعتباری در زمینه مباحث افزایش حاصلخیزی خاک کشاورزی گفت: پیشنهاد می شود ردیف اعتباری برای طرحهای خاک در قالب طرح مدیریت پایدار خاک کشاورزی (اصلاح و بهبود خاک کشاورزی) ایجاد گردد.
باقرزاده گفت:ردیف بودجه ای ویژه برای جبران خسارت ناشی از افت قیمت محصولات از محل تعرفه های اخذ شده از صادرات و واردات محصولات بخش کشاورزی اختصاص شود.
وی همچنین افزایش اعتبارات صندوق بیمه کشاورزی با توجه ریسک پذیری بالای تولید محصولات اعم از (حوادث طبیعی ، آفات و …) را خواستار شد .
رییس سازمان جهادکشاورز هرمزگان در پایان به صنعت دامپروری این استان اشاره کرد و افزود: بایستی مجوز جهت واردات دام پایه پروار از کشورهای همسایه اخذ شود و مشکل کمبود تسهیلات بانکی کم بهره و تامین وثیقه رفع شود.