به گزارش مركز تحقيقات و آموزش كشاورزى و منابع طبيعى هرمزگان به نقل از دكتر بابك مدنى عضو هيات علمى اين مركز ، در راستای اجراى پروژه مالکیت فکری ایران و سوئیس از مورخ ٢٠ تا ٢٣ اردیبهشت ١٤٠١ با حضور و استقبال خوب باغداران خبره خرمای مرحله دوم کارگاه نشان جغرافیایی بین المللی خرمای پیارم توسط دکتر پاسکال از کشور سوئیس در فرمانداری شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان برگزار گردید.
به گفته وى ، در این کارگاه مباحثی در ارتباط با حلقه زنجیره خرمای پیارم و ساختار مدیریتی سازمان بیان شد. همچنین در مورد کنترل درونی کیفیت اين رقم شامل روش تولید و برداشت و پس از برداشت و بسته بندی تبادل نظر شد.
در این رابطه دکتر مدنی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در مباحث علمی مرتبط با باغداران مشارکت کرد . وى در مورد سیستم رهگیری برای اطمینان از کیفیت در خرمای پیارم از تولید تا مصرف مباحثی ايراد نمود .
دكتر مدنى خاطرنشان ساخت : خرمای پیارم گران ترین و با کیفیت ترین رقم خرمای ایران می باشد که مبدا تولید آن شهرستان حاجی آباد است که از آن با نام های خرمای شکلاتی نیز یاد می شود. صادرات خرمای پیارم یکی از ارز آورترین زمینه های تجاری ایران محسوب و در حال حاضر این محصول به بیش از ۷۰ کشور دنیا از جمله روسیه، آلمان، اندونزی، ترکیه و غیره صادر می شود.
عضو هيات علمى مركز تحقيقات و آموزش كشاورزى افزود : از جمله مشخصه های خرمای پیارم می توان به پوست نازک و چروکیده، رطوبت کم و رنگ قهوه ای تیره پوسته اشاره کرد. اين رقم خرما از جمله خرماهای نیمه خشک تولید شده در کشور است و ماندگاری بالایی دارد، بنابراین می توان از آن به عنوان یکی از بهترین گزینه های صادراتی یاد کرد که در طول مسیر رسیدن به مقصد، کیفیت و ظاهر آن دستخوش تغییر نخواهد شد.
خصوصیات خرمای پیارم مانند طعم بی نظیر، ظاهر زیبا و ماندگاری بالا توجه بازارهای جهانی را به سمت خود معطوف کرده است و در حال حاضر کشورهای مختلفی به دنبال خرید خرمای پیارم از ایران می باشند.
گفتنى است : طرح مالکیت فکری ایران و سوئیس در هماندیشی با دستاندرکاران ایرانی، خرمای پیارم حاجی آباد که قبلاً بهعنوان نشانه جغرافیایی در سازمان جهانی مالکیت فکری(WIPO) بر اساس موافقتنامه لیسبون به ثبت بینالمللی رسیده بود، بهعنوان نشانه جغرافیایی تحت پوشش پروژه انتخاب کرده است.