به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان محمدرضا شیخ‌زاده، در خصوص باغات مرکبات هرمزگان توضیح داد: 46 درصد از اراضی باغی استان هرمزگان را مرکبات در برمی‌گیرد و این باغات 68 درصد از محصولات باغی را به خود اختصاص داده‌اند.

 

وی ادامه داد: سطح زیرکشت باغات هرمزگان 78 هزار و 290 هکتار است. همچنین شهرستان رودان، قطب تولید لیموترش در استان هرمزگان است و 12 هزار هکتار باغ لیمو دارد. ارقام آن شامل «مکزیکن لایم»، «لیسبون»، «پرشین» و «خارکل» می‌شود.

 

صادرات لیمو به کشورهای حاشیه خلیج فارس

 

شیخ‌زاده افزود: با توجه به اینکه شهرستان رودان قطب کشاورزی هرمزگان است و لیموترش تولید شده در این شهرستان دارای شهرت ملی است، لیموترش در این شهرستان در دو مرحله دست چین و کامل برداشت می‌شود. در نتیجه صادرات لیمو «لیسبون» به کشورهای عراق و حاشیه خلیج فارس انجام می‌شود.

 

بیش از ۲۵ سال است که استان با چالش بیماری‌های درخت لیموترش “جارووَک جادوگر” مواجه است و شیخ‌زاده در پاسخ به این سوال که بعد از شیوع این بیماری چگونه سطح باغات مرکبات را حفظ کردند، توضیح داد: صیانت از باغات مرکبات به واسطه جایگزینی با ارقام مرکبات پیوندی شامل؛ لیموی پرشین، لیسبون، گریپ فروت، نارنگی، لیمو شیرین و پرتقال انجام شده است.

 

گفتنی است، لیمو ترش یکی از میوه‌‌های خانواده مرکبات است که کاشت و پرورش آن معمولا در آب و هوای مدیترانه‌ای انجام می‌گیرد. در کشور ما قطب پرورش لیمو ترش در استان‌های مازندان، هرمزگان، کرمان و فارس قرار دارد. با توجه به میزان برداشت لیموترش از باغات این استان‌ها، کشور ما جزء ۱۰ کشور بزرگ در زمینه تولید و پرورش لیموترش است. محصول برداشت شده علاوه بر تامین نیاز داخلی استان به سایر استان‌ها از جمله تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی ارسال می‌شود.