به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان هرمزگان ، اشرف منصوری اظها رکرد:  با توجه به اینکه سطح زیر کشت نخیلات بالغ بر 33 هزار هکتار  در استان هرمزگان بوده  و رقمهای خاص خرما نیز از ارزشمندی وافری برخوردار هستند، ردیابی آفات نخیلات  از اهمیت ویژه ای در استان هرمزگان بر خوردار است.

وی افزود:  در راستای ردیابی آفات نخیلات،  نصب فرمون «ردیابی آفات سوسک شاخک  بلند خرما»،  پیش آگاهی و اطلاع از زمان مناسب مبارزه با این آفت در سطح 100 هکتار از نخیلات شهرستانهای  استان  شامل حاجی آباد ، پارسیان،بستک،بندرلنگه،میناب ،رودان در دست اجرا است .

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان هرمزگان با بیان اینکه فرمون ها تركيبات شيميايي هستند كه جنس نر يا ماده حشرات در هنگام جفت گيري از خود ترشح كرده و باعث جلب جنس مخالف مي شود ، ابراز داشت: اين تركيبات در حشرات مختلف شناسايي شده و در آزمايشگاه به طور مصنوعي توليد مي شود.

اشرف منصوری ادامه داد: با توجه به نحوه فعاليت آفات چوبخوار، تلفيقي از روشهاي مختلف در كاهش خسارت موثر است و انجام مبارزه غيرشيميايي از جمله نصب تله هاي فرموني باعث جلب حشرات وکاهش جمعیت افت می گردد.

به گفته وی، اقداماتي از قبيل نصب كاورهاي ويژه پوشش تنه نخل و استفاده از سموم تدخيني، تزريق سموم جديد در تنه، انجام عمليات بهزراعي ( هرس و تكريب ) و مبارزات غير شيميايي ( تله نوري و فرمونی) در مبارزه با آفات چوبخوار نخیلات موثر است.

این مسوول در پایان خاطرنشان ساخت: فرمون پیش آگاهی و ردیابی سوسک شاخک بلند خرما در تله های مخصوص کارگذاری می شود که بازدید از آن به صورت مستمر توسط کارشناسان حفظ نباتات صورت می گیرد.