رئیس جهاد کشاورزی استان هرمزگان گفت : اعتبارات سازمان و سایر سازمان و ادارات تابعه من جمله توسعه طرح های آبخیزداری بایستی در جهت منافع بخش کشاورزی هزینه شود و یکی از راه های افزایش راندمان تولید، حفاظت از منابع کشاورزی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان، رئیس جهاد کشاورزی استان هرمزگان پیش از ظهر امروز در اولین جلسه شورای هماهنگی بخش کشاورزی استان در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار کرد: منابع طبیعی پایه و اساس کشاورزی است.
علی باقرزاده همایی ادامه داد : در بارش اخیر آبگیری پروژه های آبخیزداری در قالب سدهای کوتاه که در قنات ها و چشمه ها می باشند بسیار بهتر و موفق تر از سدهای بزرگ همچون سد میناب و شمیل بوده است.
وی گفت: متاسفانه در برخی از شهرستانها شاهد کاهش 90 درصدی بارش باران هستیم که تلاش مضاعف مدیران جهت عبور از این بحران را می طلبد. وی خاطرنشان کرد: اولویت احداث پروژه های سد آبخیزداری باید در قنات ها، چشمه ها و دشت ها باشد.
ایشان با اشاره به وسعت سطح فعالیت های جهاد کشاورزی گفت: ساخت و پایش سدهای آبخیزداری، تامین مواد غذایی، نظارت و غیره از جمله خدمات بزرگی است که این سازمان به مردم ارائه می دهد.
مهندس باقرزاده افزود: نظارت بر زمین های کشاورزی، محصولات، تغییر کاربری ها و تصرفات باید با دقت انجام گرفته و نتیجه در اسرع وقت به مراجع بالا ابلاغ شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با اشاره به مقام چهارمی استان هرمزگان از لحاظ بحران بیایان گفت: برای پروژه های آبخیزداری اعتبارات خوبی وجود دارد بر استفاده از توان مردم و خیرین در جهت توسعه طرح های آبخیزداری تاکید کردند .
وی با تاکید بر توسعه سامانه های الکترونیکی و دولت الکترونیک در سازمان جهاد کشاورزی و سایر ادارت تابع خاطرنشان کرد: دولت الکترونیک باید تقویت شود و نباید کشاورز به خاطر کارهای کوچک با رجوع به ادارات با زحمت بیافتد.
مدیرکل شیلات هرمزگان نیز در این جلسه گفت: در سال 96 با تولید 18 هزار تن میگو به 50 درصد افزایش نسبت به سال 95 رسیدیم که موجب کسب لوح تقدیر از طرف وزارت کشاوری شد.
مهندس ذاکری مدیرکل منابع طبیعی استان هرمزگان نیز تشریح کرد: هرمزگان با یک میلیون و 83 هزار هکتار جنگل رتبه چهارم کشور را در زمینه وسعت جنگل دارا است.
وی با بیان اینکه در سال 96 ، سطح عملیات آبخیزداری 18 هزار هکتار بوده است گفت: در سال گذشته 45 سازه آبخیزداری از اعتبارات دولتی و 20 سازه از اعتبارات مشارکنتی بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان هرمزگان با بیان اینکه 40 هکتار توسعه جنگل کاری مشارکتی داشتیم تصریح کرد: در راستای عملیات بیابان زدایی و تثبیت شن های روان یک هزار هکتار از کانون های ریزگرد در روستای شهرستان جاسک مالچ پاشی شد.
وی با اشاره به اقدامات سازمان مناطف طبیعی در خصوص آموزش و ترویج گفت: در سال گذشته 13 هزار همیار طبیعت را در استان هرمزگان فعال کردیم که با توجه به جمعیت کلی 22 هزار نفری همیاران طبیعت در استان مقام اول کشوری در این زمینه را دارا هستیم و تشکیل صندوق توسعه منابع طبیعی و آبخیزداری استان یکی از اقدامات ارزشمند این سازمان در سال 96 است.
مدیرکل منابع طبیعی استان هرمزگان در پایان اسانس گیری از گیاهان دارویی برای اولین بار در رودان را جز اقدامات مهم سال 96 دانست.