در نشست معاون سازمان تات، رییس موسسه تحقیقات شیلات  با رئیس سازمان جهاد کشاورزی، تحقیقات بخش کشاورزی استان هرمزگان بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان؛ در این نشست که با حضور معاون سازمان تات، رییس موسسه تحقیقات شیلات، معاون پژوهشی و فناوری موسسه شیلات و معاون دفتر خدمات پشتیبانی سازمان تحقیقات برگزار شد دکتر محمودی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان تحقیقات کشاورزی گفت: در بخش تحقیقات کشاورزی باید عملکرد بهتری داشته باشیم و فعالیت های مرتبط با این حوزه نیز با اهتمام بیشتری انجام شود.

وی در رابطه با تحقیقات حوزه آبزی پروری تصریح کرد: در تولید ماهی در قفس به یک پروتکل دست یافته ایم که به زودی به آن حوزه نیز ورود خواهیم کرد. برنامه داریم گونه سوکلا  را بومی سازی و در پروش ماهی در قفس از آن استفاده کنیم.

در واقع پنج گونه دریایی برای پرورش تجاری وجود دارد که رقابت و دسترسی به آن ها بسیار سخت است ولی در این مورد نیز ورود کرده ایم و درحال تحقیق روی تجاری سازی گونه های بومی مثل هامور و سوکلا هستیم.

محمودی بیان داشت: در عرصه آبزیان انتقال تکنولوژی در دستور کار وجود دارد، در عرصه کشاورزی نیز با توجه به شرایط تحریم باید جهت جبران کمبود و تولید نهاده هایی مثل کود به سمت تولید کودهای بیولوژیک حرکت کنیم. و همچنین در بحث پرورش جلبک نیز ظرفیت بسیار خوبی وجود دارد و تحقیقات خوبی نیز در هرمزگان وجود دارد. به طور مثال می توان از ظرفیت استخرهای پرورش میگو و ماهی می توان در تولید و پرورش جلبک استفاده کرد.

وی بیان کرد: در بحث تولید ارقام جدید انبه نیز که مقاوم به شوری و خشکی هستند نیز ورود کرده ایم ولی باید از سوی وزارتخانه نیز حمایت هایی برای وارد کردن این ارقام انجام شود.

همچنین در حوزه تولید نهال و وارد کردن ارقام پر بازده در دستور کار وزارتخانه وجود دارد و ما باید مشکلات بخش اجرایی را نیز بیشتر ببینیم.در حوزه تولید نهال لیبل دار و بذر نیز ورود کرده ایم، تولید بذر صیفی را نیز در میناب آغاز کرده ایم و تا کنون 130 میلیون دلار بذر وارد کرده ایم که 18 میلیون دلار آن مربوط به بذر گوجه بوده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: در تامین بذر غلات خودکفا هستیم ولی استراتژی ما بر تولید نهال پربازده است زیرا اساس کار است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان نیز بیان کرد: بخش تحقیقات و آموزش باید به کمک بخش کشاورزی بیاید تا بهره وری بهتری داشته باشیم به خصوص در حوزه تامین نهاده ها مثل بذر و کود.

وی بیان کرد: حوزه تحقیقات باید به روش های جدید دست یابد تا تولیدات اقتصادی داشته باشیم، تحقیقات عضو جدا نشدنی بخش کشاورزی است.

باقرزاده همایی افزود: ورود به روش های نوین کشاورزی و اگر خوب انجام شود موجب افزایش رضایتمندی مردم می گردد.

وی در رابطه با پرورش میگو گفت: چرخه پرورش تولید میگو تکمیل شده است ولی در تولید ماهی نیاز به کار داریم و باید در چرخه تولید ماهی نیز نیاز به تکمیل زنجیره تولید هستیم.

گفتنی است در این جلسه معاون پژوهشی و فناوری موسسه تحقیقات شیلات ایران، دکتر شهریاری معاون دفتر خدمات فنی و پشتیبانی سازمان تات، دکتر حاجبی رئیس مرکز تحقیقات هرمزگان و دکتر مرتضوی رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان نیز حضور داشتند.