استاندار هرمزگان حمایت خود را از طرح های بخش کشاورزی که در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی باشد، اعلام کرد.
استاندار هرمزگان گفت : برای اجرای طرح های حوزه کشاورزی که در مسیر اهداف اقتصاد مقاومتی باشند، هیچگونه محدودیت مالی وجود ندارد.
به گزارش واحد اطلاعات و اخبار روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، فریدون همتی در نشست شورای هماهنگی بخش کشاورزی استان در بندرعباس افزود : مسولین سازمان جهاد کشاورزی علاوه بر تعیین اولویت های طرح های بخش کشاورزی باید با مستند سازی و ارائه اطلاعات کارشناسی شده، ما را در دریافت اعتبارات لازم از مرکز یاری نمایند.
وی تاکید کرد : با توجه به منابع محدود دولت بایدا ز مشارکت مردم و بخش خصوصی برای اجرای طرح ها استفاده کرد.
همتی ظرفیت های بخش کشاورزی را یک فرصت برای ایجاد اشتغال و ثروت بر شمرد و اظهار داشت: محصولات زراعی، باغی، آبزی پروری و دام و طیور فرصت های طلایی خوبی را برای رونق اقتصادی در این بخش فراهم کرده که نیازمند برنامه ریزی است.
در ادامه این نشست رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با تشریح ظرفیت های بخش کشاورزی گفت : در سال های اخیر یکی از برنامه های که اجرا شده است تدوین سند راهبردی توسعه بخش کشاورزی بوده است.
حیدری پوری افزود : جلوگیری از جزیره ای کار کردن، ایجاد بهره وری، اقتصادی کردن بخش کشاورزی، تغییر در شیوه برنامه های امنیت غذایی کشور و نحوه تامین اعتبارات مورد نیاز از مهمترین اهداف این سند می باشد.
وی با بیان اینکه تقویت مناطق رشد در استان از دیگر برنامه های شاخص سازمان جهاد کشاورزی در سال های اخیر بوده است، اظهار داشت: کنترل بیماری جاروک جادوگر لیمو ترش، احیاء باغ های نارنگی سیاهو، اصلاح نژاد بز تالی، توسعه کشت گیاهان دارویی، ترویج صنعت شترداری و احیاء نخیلات فرسوده از مهمترین اولویت های سازمان جهاد کشاورزی استان است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سالیانه 140هزار تن انواع خرما در استان تولید می شود بیان داشت: سطح زیر کشت نخیلات استان 37 هزار هکتار است که از این میزان 22 هزار هکتار آن فرسوده و غیر اقتصادی است .
حیدری پوری تاکید کرد : برای اجرای عملیات احیاء این نخلستان ها اعتباری بالغ بر 22 میلیارد تومان نیاز است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : در صورت احیاء نخلستان های فرسوده تولید خرما در استان 2 برابر خواهد شد.
حیدری پوری بیان داشت : برای اینکه خرما به یک محصول اقتصادی تبدیل شود باید به زنجیره ارزش این محصول توجه شود .
وی خاطر نشان کرد : شهرستانهای رودان، میناب ، حاجی آباد و بستک از مناطق مهم تولید خرما دراستان می باشند.
حیدری پوری در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه 50 تا 60 درصد بادمجان استان با قیمت ارزان به کشور عراق صادر می شود تاکید کرد: باید به فکر بازارهای جهانی دیگری برای عرضه محصولات سبزی و صیفی از جمله پیاز، گوجه فرنگی ، خرما ، خیار و بادمجان با هدف ارتقاء ارزش افزوده باشیم .
وی گفت : یکی از مهمترین مشکلات کشاورزان استان بدهکاری آنها به سیستم بانکی می باشد که توان تولید را از آنها گرفته است.
حیدری پوری افزود : در هرمزگان 97 هزار بهره بردار فعالیت می کنند که 19هزار نفر آن به سیستم بانکی مقروض هستند.
در این نشست کشاورزان پیشرو استان نیز حضور داشتند و مشکلات خود را با استاندار هرمزگان در میان گذاشتند.