قائم مقام وزیرجهاد کشاورزی در جشنواره خرمای پیارم که با حضور دو هیئت تجاری از کشورهای عمان و عراق در بندرعباس برگزار شد از کیفی شدن کشاورزی خرما کاری در کشور خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، اسکند زند مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی گفت: تعامل یکی از راه های ارتقای زندگی بشر است و مصداق عینی آن حضور در جشنواره ها و نمایشگاه ها و همچنین ارتباط گرفتن با همسایگان است.
وی افزود: در نمایشگاه ها و جشنواره های ملی و بین المللی دو هدف دنبال می شود؛ اول نمایش توانمندی ها و دستاوردهای کشاورزان و تولید کنندگان و دوم رایزنی برای تصاحب بازارهای هدف و همچنین خود سنجی و خود ارزیابی در این رابطه که نسبت به گذشته چه پیشرفت هایی حاصل شده است.
این مقام مسئول در رابطه با وضعیت نخلستان ها و تولید خرما در ایران و جهان اظهار داشت: سطح زیر کشت خرما در جهان حدود 10 درصد افزایش پیدا کرده و از نظر تولید نیز 17 درصد رشد داشته است.در ایران اسلامی این محصول با افزایش 5 درصدی سطح زیر کشت 21 درصد رشد در تولید را ثبت کرده است، این بدان معنی می باشد که کشاورزی خرماکاری ما در ایران به سمت کیفی شدن و بازدهی اقتصادی پیش رفته است.
وی بیان کرد: عملکرد ما در تولید خرما در هر هکتار نسبت به کل دنیا بالاتر است. در جهان تنها 7 تن خرما در هکتار به طور متوسط برداشت می شود اما در ایران بیش از این مقدار به ثبت رسیده است. همچنین با توجه به این شاخص ها روند رشد تولید خرمای کشور نسبت به جهان امیدوار کننده است و فعالان خرمای کشور هم به دنبال اتفاق های خوب و ارقام جدید صادراتی هستند.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: صنعت خرما با توجه به اشتغال زایی که دارد برای امنیت و اشتغال و درآمد زایی کشور حایز اهمیت است.
صمیمی معاون انجمن ملی خرمای ایران نیز در حاشیه افتتاح جشنواره خرمای پیارم افزود:حاجی آباد توانسته است با همکاری انجمن ملی خرما که یکی از انجمن های زیرمجموعه اتاق بازرگانی است با کیفیت ترین محصول را به بازار های داخلی و خارجی عرضه کند.
وی بیان کرد: انجمن خرمای بندرعباس با بررسی مشکلات و موانع و رفع آن ها در شرایط نوسانات قیمت فعلی توانسته است این موانع را به حداقل برساند و محصولات تولید استان را به بازارهای جهان از جمله بازار کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپا معرفی و عرضه کند.
صمیمی اظهار داشت: در اولین همایش انجمن ملی خرما که در بوشهر برگزار شد پیگیر ایجاد راه کارهایی برای بهبود جایگاه خرما در بازار داخل و خارج بودیم و حاصل این نشست ها و همفکری ایجاد صندوق توصعه صنعت خرما بود که در سال جدید راه اندازی خواهد شد و همچنین بخشودگی حق کارفرما در واحدهای بسته بندی خرما است که در بوشهر و کرمان آغاز شده است و به زودی در بندرعباس نیز اجرایی خواهد شد.
نائب رئیس انجمن ملی خرما تصریح کرد: خرما به عنوان یک کالای استراتژیک و قابل اتکا در سبد خانوار نیز راه یافته است.
مجید میری رئیس بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان نیز بیان کرد: نمایشگاه و جشنواره های تخصصی با هدف معرفی توانمندی های بخش های مختلف از جمله کشاورزی با مقاصد صادراتی برگزر می شوند.
وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی حدود 349 میلیون دلار در بخش کشاورزی صادرات داریم گفت:ما در حاشیه این جشنواره از دو هیئت بازرگانی از کشورهای عراق و قطر نیز برای حضور در جشنواره جهت آشنایی با ظرفیت های کشاورزی استان دعوت کردیم که با استقبال رو به رو شد.
میری اظهار داشت: ما در بحث صادرات خرما مقام نخست را در بین استان ها و همچنین کشورهای تولید کننده این محصول در جهان داریم.یکی از با کیفیت ترین محصولات صادراتی ما خرمای پیارم حاجی آباد است که ارزآوری قابل توجهی نیز برای ما به ارمغان آورده است.