نائب رئیس مجلس گفت : از منابع محدود آبی میناب برای تأمین آب شهر بندرعباس نباید استفاده شودو با ایجاد تاسیسات آب شیرین کن ، آب مورد نیاز این شهر تأمین گردد.

به گزارش واحد اطلاعات واخبار روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فر در دومین همایش نجات میناب در شهرستان میناب افزود : با برنامه ریزیهای صورت گرفته تا سال آینده 20 هزار متر مکعب آب شرب بندرعباس از طریق شیرین کردن آب دریا تأمین می شود.

وی اضافه کرد : در سالهای آینده تولید  آب شیرین مورد نیاز شهر بندرعباس به  100 هزار متر مکعب افزایش داده می شود.

ابوترابی با اشاره به اینکه کشور ایران در شمال و جنوب از نعمت دریا برخوردار است اظهار داشت : باید با سیاست گذاریهای کلان آب دریا را شیرین و به نقاط مختلف کشور با هدف تامین آب ،در بخش کشاورزی ، صنعتی و شرب  به سراسر کشورانتقال دهیم.

وی با بیان اینکه در کشور سالیانه 650 میلیون متر مکعب گاز استخراج و به سراسر کشور انتقال داده می شوداظهارداشت:طرح انتقال آب شیرین به نقاط مختلف کشور طرحی عملی و قابل دفاع می باشد.

ابوترابی افزود: برای اجرای این طرح باید از پژوهشهای علمی دانشگاهی بهره برد .

وی با بیان اینکه در بیش از 700شهر کشور کمبود آب وجود دارد تصریح کرد: شهرهای بندرعباس ، کرمان وفارس در اولویت برنامه های تامین آب دولت هستند.

نائب رئیس مجلس اضافه کرد: . دولت برای تأمین آب و مدیریت آن در کشور از منابع توسعه ملی بیش از 7 میلیارد دلار اختصاص داده است.

ابوترابی با اشاره به اینکه 40 درصد آب در کشور هدر می رودعنوان کرد: برای ارتقاء بهره وری آب در کشور بخصوص بخش کشاورزی باید از شیوه های نوین آبیاری نوین و مدیریت منابع آبی بهره برد.

 وی تأکید کرد: مجهز کردن 86 هزار هکتار از اراضی استان هرمزگان به سیستم آبیاری نوین نشان از توجه مسئولان استان به اهمیت آب می باشد.

در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : هم اکنون 53 حلقه چاه در دشت میناب کار تأمین آب بخش کشاورزی را به عهده دارند.

ناصر حیدری پوری افزود : تجمیع اراضی کشاورزی ، اختصاص حق آب به کشاورزان ،استفاده از زمینهای خرد کشاورزی در قالب شرکتهای کشاورزی ، از مهمترین راهکارهای احیاء کشاورزی شهرستان میناب می باشد.

وی با اشاره به اینکه  میزان تبخیر آب سدها در استان سالیانه 5/2 متر می باشد اظهار داشت : در زمان ساخت سد استقلال میناب، قرار بر این بوده است که 70 درصد آب این سد در بخش کشاورزی مصرف شود و 30 درصد آن برای شرب استفاده گردد که تاکنون این حق آب به کشاورزان اختصاص داده نشده است .

وی در پایان اظهار داشت : در صورت تخصیص حق آب کشاورزان در میناب شاهد کشاورزی پایداری  در این