مدیر باغبانی  سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان  گفت: با پايان يافتن كار برداشت خرما دراین  استان ، ميزان توليد اين محصول حدود 150 هزار تن برآورد مي‌شود كه شامل ارقام مختلف خرما است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ،مهندس “امیر حمزه بهاری “اظهار داشت:سطح زير كشت نخيلات استان 36 هزار هكتار است كه از اين سطح 41 درصد ارقام درجه يك و 39 درصد ارقام درجه دو را شامل مي‌شود.

وی اضافه کرد : كار برداشت خرما در استان هرمزگان  پنج ماه میباشد که از نیمه دوم خردادماه ماه  با برداشت ارقام زودرس مانند آل‌مهتري شروع مي‌شود و آخر آبان ماه با برداشت رقم پیارم و هليلي پايان مي‌يابد.

 “بهاری ” تصريح كرد: بيشترين سطح زير كشت خرماي استان به شهرستان ميناب با حدود 12 هزار و500 هكتاربا تولید نزدیک به 52 هزار تن و رودان با هشت هزار و 270 هكتار و حاجي آباد با چهار هزار و 187 هكتار در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان  ابراز داشت: بیش از 10 هزار تن خرما به کشورهای آسیا میانه ،مالزی ،روسیه ،امارات متحده وبرخی از کشورهای اروپایی صادر شده است.

این مقام مسوول یاد آور شد :در سال گذشته سطح زیر کشت این نخیلات 32 هزار هکتار با برداشت 145 هزار تن که با توجه به کاشت نهال کشت بافت ، پاجوش مرغوب ،توسعه واصلاح نوسازی باغات و هرس وتکریب شاهد افزایش سطح زیر کشت و تولید بوده ایم.

گفتنی است در استان هرمزگان بيش از 40 رقم خرما وجود دارد، بيشترين ارقام توليدي در مناطق مختلف استان شامل مرداسنگ، زرد، خنيزي‌، كريته‌،آل‌مهتري، زرك، مضافتي، هليلي، خاصويي، شاهاني، پيارم و ساير ارقام است كه رقم پيارم به طور عمده در منطقه حاجي آباد كشت شده و از كيفيت بالا و ارزش صادراتي برخوردار است.