استاندار هرمزگان با اشاره به کمک 13 میلیارد تومانی سال گذشته به صندوق حمایت از بخش کشاورزی، گفت: در حال حاضر مجموع منابع صندوق حمايت از بخش كشاورزی هرمزگان بالغ بر 53 ميليارد تومان است و در سال جاری نيز كمک های خوبی به اين صندوق خواهيم داشت و در كنار آن بخش خصوصی نيز منابعی را به صندوق اضافه خواهد كرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، ششمین جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی با محوریت بخش کشاورزی به ریاست استاندار هرمزگان برگزار شد.
صندوق حمایت از کشاورزان هرمزگانی تقویت می شود
استاندار هرمزگان در این نشست با اشاره به کمک 13 میلیارد تومانی سال گذشته به صندوق حمایت از بخش کشاورزی، افزود: در حال حاضر مجموع منابع صندوق حمايت از كشاورزان هرمزگان بالغ بر 53 ميليارد تومان است و در سال جاری نيز كمک های خوبی به اين صندوق خواهيم داشت و در كنار آن بخش خصوصی نيز منابعی را به صندوق اضافه خواهد كرد.
فریدون همتی واحدهای جوجه ریزی استان را لازمه فعالیت مرغداری ها عنوان کرد و گفت: بانک های عامل اعتبارات لازم برای پرداخت تسهیلات واحدهای تولیدی استان را تامین نمایند.
وی به راه اندازی صنابع وابسته به واحدهای تولیدی نظیر شترمرغ در هرمزگان تاکید کرد و گفت: دستگاه های مربوطه با نظارت جهادکشاورزی صنعت طیور در هرمزگان را گسترش دهند تا نیازی به تامین مرغ از استان های دیگر نباشد.
استاندار هرمزگان تامین آب واحدهای تولیدی نظیر مرغداری ها را همانند تامین آب شرب دارای اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: آّب واحدهای تولیدی در هرمزگان به هیچ وجه نباید قطع گردد و اگر مصوبات کارگروه اجرا نشود تخلف محسوب می شود.
وی ضمن قدردانی از مجموعه دست اندرکاران پرداخت تسهیلات روستایی در هرمزگان، اظهار کرد: خوشبختانه در اين راستا هرمزگان عملكرد بسيار خوبی در سطح كشور داشته و در گام بعدی بايد نظارت كافی بر هزينه كرد اين تسهيلات در راستاي اشتغالزايی در مناطق روستايی استان صورت گيرد.
تنها 50 درصد کود مورد نیاز بخش کشاورزی در هرمزگان مصرف می شود
رئیس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان با بیان اینکه طرح های مختلف اشتغال روستایی با اعتبار بیش از 127 میلیارد تومان برای جذب تسهیلات به کشور ارسال شده است، اظهار کرد: تاکنون اعتباری بالغ بر 88 میلیارد تومان از طرح های مذکور در کشور مصوب شده است.
علی باقرزاده با اشاره به استفاده تنها 50 درصد نیاز استان به کودهای شیمیایی، تاکید کرد: سیستم های آبیاری تحت فشار مصرف کود در کشاورزی استان را بهبود داده که طبق آخرین آمار نیاز کشاورزی استان به کود 30 هزار تن است که کشاورزان تنها 15 هزار تن را خریداری کرده و مصرف می کنند و از میزان مورد نیاز استان نیز به مراتب کمتر است.
وی به نمونه برداری موسسه بذر و نهال از دشت های استان در خصوص محصول گوجه فرنگی نیز اشاره کرد و گفت: بذور توصیه شده جهت کشت در استان همگی برای تهیه رب گوجه فرنگی مناسب بوده و از لحاظ کیفیتی هیچ مشکلی نداشته اند.
تکثیر و پرورش «ماهی سوکلا» با هدف توسعه آبزی پروری دریایی هرمزگان
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان در این نشست به بومی سازی بیوتکنیک تکثیر و پرورش ماهی سوکلا با هدف توسعه آبزی پروری دریایی هرمزگان اشاره کرد و گفت: سوکلا یک ماهی مهاجر و پلاژیک است که تولید تجاری آن از این نظر رو به رشد و دارای اهمیت است که با بومی سازی آن احتمال بروز بیماری ها کاهش پیدا می کند و امکان دستیابی به مولد آن راحت تر است.
محمدصدیق مرتضوی، بازار پسندی ماهی سوکلا در سبد غذایی عموم مردم را از دیگر مزیت های این نوع آبزی عنوان کرد و گفت: اندازه و تغذیه لارو، رشد سریع، کیفیت گوشت، پرورش آسان، قابلیت پرورش در تراکم بالا، هزینه کمتر برای تهیه بچه ماهی و قیمت مناسب از لحاظ اقتصادی از دیگر مزایای سوکلا نسبت به سایر ماهیان است.
تولید سالانه 25 هزار تن گوشت مرغ در هرمزگان
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان سرانه مصرف گوشت مرغ در استان را 18 کیلوگرم عنوان کرد و گفت: 30 هزار 600 تن گوشت مرغ مورد نیاز هرمزگان است که بالغ بر 25 هزار تن آن در استان و مابقی از سایر استان ها تامین می شود.
طهماسب غلام پور به اشتغال یک هزار 200 نفری در این زمینه اشاره کرد و گفت: حوزه طیور در هرمزگان با 166 میلیارد تومان نقدینگی در سال در حال فعالیت است.
وی با بیان اینکه 2 مجموعه تولید جوجه یک روزه در هرمزگان مشغول فعالیت هستند، افزود: یک مجموعه دیگر در شهرستان بستک ر حال راه اندازی است که امیدواریم تا پایان سال جاری یا اوایل سال آینده به بهره برداری برسد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان تعداد کارخانه های فعال در زمینه تامین خوراک دام و طیور استان را 5 واحد با ظریفیت 225 هزار تن نام برد و یادآور شد: در هرمزگان 332 واحد مرغداری وجود دارد که از این تعداد 295 واحد در چرخه قرار دارند و مابقی بدلیل تغییر کاربری، فرسودگی، قرار گرفتن در محدوده شهر و روستا و یا فوت صاحب غیر فعال هستند.
غلام پور، گفت: 7 کشتارگاه در استان مشغول به فعالیت هستند که یک واحد دیگر نیز تا پایان سال با هدف بسته بندی و صادرات به بهره برداری خواهد رسید.
وی به صدور 67 مورد مجوز پرورش شترمرغ در هرمزگان اشاره کرد و گفت: از این تعداد بدلیل نبود صنایع تبدیلی و کشتارگاه مخصوص تنها 5 واحد مشغول به فعالیت هستند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، عملکرد سال 96 صنعت مرغداری استان را اینگونه بیان کرد: با 14 میلیون قطعه جوجه ریزی و تولید 30 هزار تن گوشت سفید و 582 تن تولید مرغ سبز نسبت به سال 95 در مجموع 14 درصد رشد داشتیم.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی هرمزگان در این نشست به شکل گیری این صندوق از سال 87 با سرمایه 161 میلیون تومان با هدف اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این زمینه به ششمین استان کشور از لحاظ تامین منابع رسیده ایم.
رضا سلیمی، افزود: تاکنون یک هزار 45 فقره تسهیلات توسط این صندوق به میزان یک هزار 467 میلیارد ریال به متقاضیان در قالب تسهیلات پرداخت شده است.