در هرمزگان 20هزار نفر شتر وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : یکی از ظرفیت های های مهم در بخش کشاورزی استان که کمتر مورد توجه قرار گرفته صنعت شتر داری است .
به گزارش واحد اطلاعات واخبار روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ، ناصر حیدری پوری در جمع خبرنگاران با تبریک هفته دولت و تشریح عملکرد سازمان جهاد کشاورزی افزود : این طرح با حضور سرمایه گذاران کشور آلمان با هدف صنعتی کردن شتر داری و تولید شیر شتر در استان اجرا می شود.
وی عنوان کرد : در هفته دولت 125طرح با اعتباری بالغ بر 24میلیارد تومان در اکثر شهرستان های استان به بهره برداری خواهد رسید.
حیدری پوری اضافه کرد : سد زرد شمع رودان ، آبیاری تحت فشار ، دو واحد گلخانه ، کارخانه تولید شوریجات و کارگاه فرآوری ماهی ومیگو از مهمترین طرح ها ی قابل بهره برداری در هفته دولت می باشند.
وی پرورش میگو وماهی در فقس ، اصلاح نژاد بز محلی ، توسعه کشت های گلخانه ای ، گسترش سیستم آبیاری نوین ، احیاء باغ های فرسوده ، ایجاد زیرساخت های صنایع فرآوری وبسته بندی و کشت محصول گندم وکلزا بر روی نوار تیپ از مهمترین اقدامات انجام شده برشمرد و اظهار داشت : در سال اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال برنامه هایی همچون احیاء باغ های نخلستان های فرسوده ، احیاء دشت مرکزی و شمالی میناب ، توسعه کشت گندم وکلزا برروی نوارتیپ،توسعه کشت گیاهان دارویی و توسعه سیستم آبیاری نوین در اراضی کشاورزی از مهمترین برنامه های سالجاری هستند.
این مقام مسئول بیان داشت : برای اجرای طرح احیاء نخلستانهای فرسوده برای هر هکتار اعتباری بالغ بر 20میلیون تومان نیاز است که در صورت همکاری سیستم بانکی و تامین اعتبار، 20هزار هکتار از نخلستان های استان با ارقام تجاری جوان سازی خواهند شد.
حیدری پوری با بیان اینکه توزیع 16هزار پاجوش نخل بین کشاورزان در دستور کار قرار دارد اظهار داشت : باید با کشت ارقام تجاری و ایجاد زیرساخت های مناسب بستر صادرات خرما را به کشورهای مختلف فراهم نماییم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت : هرمزگان در اجرای سیستم آبیاری نوین در کشور پیشرو است بطوری که از 174هزار هکتار زمین کشاورزی 95هزار هکتار آن یعنی چیزی حدود 54درصد به سیستم آبیاری نوین مجهز هستند.
حیدری پوری افزود : ارتقاء راندمان آب ، افزایش بهره وری ، کاهش هزینه های تولید وافزایش تولید محصولات اقتصادی از مهمترین اهداف اجرای سیستم های آبیاری نوین برشمرد.
وی عدم آگاهی بهره برداران از چگونگی استفاده از سیستم های آبیاری نوین را عمده مشکلات رسیدن به اهداف طرح آبیاری نوین دانست و بیان داشت :آموزش کشاورزان درخصوص کمبود آب و استفاده از سیستم های آبیاری نوین ضروری می باشد.
این مقام مسئول در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه هرمزگان درتولید کلزا در کشور رتبه چهارم را دارد تصریح کرد : سال گذشته 2هزار هکتار از محصول کلزا و گندم بر روی نوار تیپ کشت شده که امسال این رقم به 2هزارو 500هکتار افزایش می یابد.
حیدری پوری اذعان کرد :امسال طرح احیاء دشت مرکزی و شمالی میناب را دراولویت برنامه های خود قرار داده ایم .
وی با اشاره به اینکه دشت میناب درسالهای اخیر به دلیل خشکسالی، 10هزار هکتار از زمین های کشاورزی آن از مسیر تولید خارج شده است اظهار داشت : عملیات تجمیع ، تسطیح ،نوسازی و اجرای آبیاری تحت فشار در دشت مرکزی در دستور کار قراردارد و در خصوص دشت شمالی رایزنی هایی برای تامین 10میلیون متر مکعب آب از سد شمیل ونیان با آب منطقه ای استان انجام گرفته است .
حیدری پوری اضافه کرد : در صورت تامین آب موردنیاز در بخش شمالی بیش از 2هزارو 500هکتار از زمین های این حوزه به زیر کشت محصولات استراتژیک وسبزی وصیفی خواهد رفت .
وی خاطر نشان کرد : هم اکنون درآمد سالیانه دشت میناب 35میلیاردتومان است که در صورت احیاء آن این میزان درآمد به 210میلیارد تومان خواهد رسید.
حیدری پوری افزود : بخش کشاورزی ظرفیت های زیادی برای ایجاد اشتغال با اهداف سیاست اقتصاد مقاومتی دارد.