در حاشیه بازدید رییس سازمان حفظ نباتات کشور، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از دهستان سیاهو؛ نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اقدامات سازمان جهاد کشاورزی را قابل قبول خواندند.
به گزارش سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان؛ عضو مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس گفت:ضرورت دارد استاندار هرمزگان با تشکیل ستاد مدیریت بحران در بحث مبارزه با ملخ همچون وقوع سیل و زلزله با بسیج تمامی امکانات به کمک مردم بشتابد تا پس از خوشحالی کشاورزان از بارندگیهای سال جاری کامشان تلخ نشود، افزود: با امکانات موجود استان هرمزگان هیچوقت در مبارزه با هجوم بیسابقه ملخهای صحرایی موفق نخواهیم شد.
احمد مرادی با بیان اینکه هم در زمینه هواپیما، هم ماشین و هم نیروی انسانی در مبارزه با شیوه سمپاشی با مشکل مواجه هستیم، اضافه کرد: هجوم این ملخها بحران جدی در بخش کشاورزی استان به وجود آورده است و باید دولت با تشکیل ستاد مدیریت بحران همچون زلزله یا سیل با این پدیده که در حال ضربه زدن به معیشت مردم استانهایی همچون هرمزگان است تدبیر لازم را بیندیشد.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه امیدواریم علاوه بر سمپاشی شاهد استفاده از فناوریهای نوین در بحث مبارزه با ملخها در استان هرمزگان باشیم، اضافه کرد: زمانی جهاد سازندگی در هشت سال دفاع مقدس با حضور جوانان انقلابی توانست در برابر دشمنان با دستخالی دفاع کند اما امروز جهاد کشاورزی در برابر هجوم ملخها به چالش کشیده شده است.
عضو مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس در پایان با تأکید بر اینکه دولت باید به فکر تأمین خسارت کشاورزان مناطق مورد هجوم ملخها که احتمال خسارت وجود دارد باشد.
دیگر عضو مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس اظهار کرد: تاکنون در این راستا کارهای خوب و ارزندهای علیرغم گرما و صعبالعبور بودن مناطق انجامشده است.
حسین هاشمی تختی ضمن قدردانی از دستاندرکاران امر مقابله با آفت ملخ، ادامه داد: مردم نیز به این بسیج عمومی ملحق شدهاند که نیاز است آموزشهای لازم نیز در این راستا ارائه شود تا شاهد بروز مشکلات و چالشها در باب سلامت آنها نباشیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه، طبق گزارشهای موجود، باید خود را برای موج سوم و چهارم هجوم ملخها نیز آماده کنیم، افزود: طبق بررسیهای صورت گرفته، ملخها پس از خروج از کشور و هجوم به سمت پاکستان و هند، ممکن است مجدد به سمت ایران برگردند که باید خود را از الآن برای مقابله با موجهای بعدی آماده کنیم.
هاشمی تختی خاطرنشان کرد: آمادگیها و امکانات و دستورالعملها پیرامون مقابله با آفت ملخ را باید در بازههای زمانی بلندمدت و حدود چهارساله ببینیم.
وی به محدودیتهای پروازی و تجهیزاتی اشاره و افزود: باید بررسی شود که آیا میتوان از تکنولوژیهای جدید نیرویهای دفاعی و نظامی همانند پهپادها کمک گرفت.
وی بیان کرد: نیاز است وزارت جهاد کشاورزی دولت را بهطور دقیق از گستردگی و آسیبزا بودن چالش موجود، مطلع کند تا در این راستا عزمی عمومی و ملی برای رفع بحران شاهد باشیم.
هاشمی تختی اضافه کرد: ازآنجاییکه هرمزگان مرکز ورود ملخها به کشور است، نیازمند تأمین اعتبارات برای ایجاد آمادگاه ویژه مقابله با ملخ در این استان هستیم تا از این طریق استانهای همجوار نیز مورد پوشش قرار گیرد.