مبارزه با ملخ صحرایی در سطح 2میلیون و 300 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان هرمزگان پایان یافت.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان؛ علی باقرزاده همایی گفت: دو روز پس از اعلام اولین اخطار ورود دستجات ملخ صحرایی به استان توسط سازمان حفظ نباتات کشور شاهد هجوم ملخ بصورت متراکم در منطقه “نخیلو” از توابع شهرستان بندرلنگه بودیم. سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان در ابتدای هجوم این آفت با تشکیل ستاد ردیابی و کنترل ملخ صحرایی در استان و به دنبال آن در شهرستان با ریاست فرمانداران همزمان با ابلاغ وزیر محترم جهادکشاورزی بر اساس دستورالعمل فنی و استفاده از امکاناتی که در اختیار سازمان بود انجام گردید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد: در شش ماه گذشته اقداماتی که برای کنترل این آفت در سطح استان انجام شد در 40 سال گذشته کم نظیر بوده است.
وی ادامه داد: در ابتدای هجوم ملخ ستاد بحران در استان و در سطح شهرستان ها تشکیل و هماهنگی های لازم از طریق مدیریت بحران در خصوص همکاری در ردیابی و کنترل ملخ صحرایی به کلیه فرمانداران، ارگانها و سازمانها، عوامل امنیتی و انتظامی و … انجام گردید.همچنین جلسات هماهنگی در مناطق آلوده نیز با بخشداران، دهیاران و کشاورزان جهت همفکری و هماهنگی بیشتر نیز انجام شد.
باقرزاده در رابطه با پیشگیری از تهدیدات زیستی نیز بیان کرد: جلسات و هماهنگی های لازم نیز در خصوص پیشگیری و مقابله با تهدیدات زیستی نیز برگزار گردید و اعتبار اولیه 35 میلیارد ریال در اختیار سازمان جهاد کشاورزی و حفظ نباتات قرار گرفت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان تصریح کرد: مکاتباتی با اداره کل فرودگاه های استان در رابطه با در اختیار گذاشتن باند فرودگاه در سطح استان جهت بکارگیری هواپیماهای سمپاش و تهیه بنزین و روغن مورد نیاز آن ها برای انجام عملیات سمپاشی هوایی انجام شد.
وی اظهار داشت: در ادامه روند مبارزه 10 میلیارد ریال جهت برنامه ریزی ردیابی و مبارزه با هجوم دستجات ملخ از محل اعتبارات استانی تامین شد و در اختیار اکیپ های ردیابی در سطح استان قرار گرفت.
باقرزاده در ادامه بیان داشت: تامین 14خودروهای کمک دارجهت نصب دستگاه ULV و تامین 3 فروند هواپیمای سمپاش برای انجام عملیات مبارزه صورت گرفت.
این مقام مسئول در ادامه گفت: حفظ سلامت نیروهای درگیر مبارزه به جهت استفاده و در معرض قرارگرفتن مستقیم با سموم نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار بود، لذا برگزاری دوره های آموزشی کنترل کیفیت سموم و ردیابی و مبارزه برای تمام پرسنل درگیر انجام گردید.
وی افزود: ما به جهت اهمیت موضوع و افزایش آمادگی بیشتر برای تهدیدات بعدی طرح توجیهی آمادگاه ملخ به سازمان حفظ نباتات کشور و تخصیص زمین مورد نیاز در استان هرمزگان در نوار ساحلی نیز ارائه کردیم.
به دلیل حساسیت موضوع نیاز به اطلاع رسانی احساس می شد که خوشبختانه صدا و سیما، رسانه های مکتوب و خبرگزاری ها همکاری خوبی با سازمان جهاد کشاورزی داشتند و پل ارتباطی میان سازمان و کشاورزان ایجاد شد، که منجر به اطلاع رسانی به موقع و همکاری دو سویه میان مردم و سازمان بود.
باقرزاده تصریح کرد: در ادامه مبارزه در ابتدای سال جاری درخواست 50 میلیارد ریال اعتبار داشتیم که از طریق سازمان برنامه و بودجه محقق شد وتجهیزات جدید از این طریق تامین و تحویل اکیپ های مبارزه شد.
وی ادامه داد: مکاتباتی با سپاه امام سجاد داشتیم و تجهیزات ضد شیمیایی نیز بصورت امانی در اختیار جهاد کشاورزی قرار گرفت در جهت حفظ سلامتی نیروهای درگیر مبارزه و ردیابی.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی نیز تصریح کرد: در خصوص مبارزه با ملخ صحرایی 230 نفر از پرسنل سازمان جهاد کشاورزی با بکارگیری بیش از 80 دستگاه انواع خودروهای در عملیات ردیابی و مبارزه با هجوم دستجات ملخ و جذب مشارکت مردمی برای کنترل هجوم ملخ ها و استفاده از توان کشاورزان استان و نیروهای بسیج مردمی که 340 نفر به همراه 12 دستگاه خودرو از طریق مدیریت بحران استانداری درگیر مبارزه و ردیابی بودند.
دولتی اظهار داشت: 9 باند فرودگاه در سطح استان مرمت، بازسازی و ساخته شد و در اختیار اکیپ مبارزه هوایی قرار گرفت.
وی ادامه داد: ردیابی ملخ صحرایی در 2 میلیون و 300 هزار هکتار از اراضی استان انجام شد که از این میزان در سطح 145 هزار هکتار عملیات شیمیایی در دو فاز ملخ بالغ و پوره آفت ملخ انجام پذیرفت.
حمید دولتی اظهار کرد: 18700 هکتار با استفاده از توان هوایی و با استفاده از هواپیماهای سمپاش انجام شد و 126300 هکتار نیز معادل 87 درصد نیز توسط تیم های زمینی و نیروهای دخیل در روند مبارزه صورت پذیرفت.
مدیر حفظ نباتات در رابطه با میزان هزینه کرد در این خصوص گفت: بیش از 6 میلیارد تومان برای مبارزه با ملخ صحرایی در استان هزینه شد که از این مقدار 20 میلیارد ریال برای تامین هزینه های جاری(سوخت، کرایه خودرو، حمل و نقل و پشتیبانی تیم های ردیابی) ، 5 میلیارد ریال جهت تامین سوخت و روغن هواپیما و 40 میلیارد ریال نیز برای تامین آفتکش مورد نیاز هزینه شد.
از مجموع کل هزینه ها 30 میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و ملی و 35 میلیارد ریال باقیمانده نیز دیون ایجاد شده نیازمند تامین اعتبار از محل منابع ملی و استانی می باشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: برای احداث و تجهیز آمادگاه ملخ و استقرار آن در هرمزگان که لازم و ضروری است حدود 80 میلیارد ریال اعتبار لازم است که امیدواریم با مساعدت استاندار محترم و وزارت جهاد کشاورزی اسن مهم تحقق یابد.
حمید دولتی در پایان تصریح کرد: همراهی و همکاری کشاورزان در استان هرمزگان در کشور کم نظیر بود، لذا از این قشر زحمتکش کمال تشکر و قدردانی را داریم.