معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی در زمینه دام و طیور را چشمگیر توصیف کرد و گفت: چرخه تولید و فرآوری محصولات دام و طیور در استان کامل شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، طهماسب غلامپورصبح امروز در تشریح دستاوردهای چهل ساله معاونت دام و طیور سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، گفت: دستاوردهای این چهل ساله دستاوردهای بسیار مؤثری در بخش کشاورزی است؛ فعالیت های انجام شده در حوزه دام و طیور در بعد از انقلاب اسلامی با قبل از انقلاب به هیچ وجه قابل قیاس نیست چرا که وابستگی زیادی در حوزه دام و طیور به کشورهای خارجی داشتیم.
وی افزود: خوشبختانه طی این سال ها با همه محدودیت هایی که وجود داشته، فعالیت های خوبی در بخش دام و طیور صورت گرفته که مقایسه شاخص آماری تولیدات در حوزه دام و طیور در کشور و استان به وضوح نشان دهنده رشد چشمگیر در این زمینه است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با بیان اینکه هم اکنون حدود 30هزار نفر در بخش دام و طیور استان فعال هستند، گفت: افزایش بهره وری واحدهای تولیدی و فعال سازی واحدهایی که از چرخه خارج شدند، بعنوان مهمترین اولویت معاونت دام و طیور هرمزگان در دستور کار قرار دارد.
تولید بیش از 31هزار تن گوشت سفید
غلامپور، صنعت حوزه طیور در استان را یک صنعت بسیار پویا و با اشتغال و ارزآوری بالا عنوان کرد، و گفت: در اوایل انقلاب هیچ واحد مرغداری صنعتی در استان نداشتیم و رشد صنعت طیور از دهه 60 شروع شده و اکنون بالغ بر 200 واحد مرغداری فعال در استان داریم و ظرفیت هر یک از آن ها برای هر دوره شش میلیون و 752هزار قطعه است که سالانه برای تولید 30 تا 35هزار تن گوشت سفید در استان ظرفیت سازی شده است.
وی اضافه کرد: سال گذشته تولید گوشت سفید استان 30هزار تن بوده که عملا با سرانه مصرف 18کیلوگرمی در استان، در این زمینه خودکفا هستیم و بیش از هزار و 300نفر اشتغال مستقیم در این چرخه ایجاد شده است؛ این در حالی است که در مقایسه با تولید گوشت سفید در سال 57 که به میزان 195 تن در سال بوده است، رشد بسیار چشمگیری داشته ایم.
غلامپور گفت: در چرخه پیشین تولید، پنج کارخانه تولید خوراک دام و طیور در استان فعال است که ظرفیت انها بالای 225هزار تن هست و بخشی از خوراک دام تولیدی را به استان های دیگر ارسال می کنیم.
وی با اشاره به فعالیت 2 واحد جوجه ریزی که هر کدام با ظرفیت 30هزار قطعه مرغ مادر و با ظرفیت تولید هشت میلیون قطعه جوجه یک روزه در استان فعال است، افزود: عملیات اجرایی یک واحد دیگر نیز با ظرفیت تولید چهارمیلیون قطعه جوجه یک روزه آغاز شده است که ظرفیت تولید سالانه در مجموع به 12میلیون قطعه خواهد رسید.
تولید سالانه هفت هزار تن گوشت قرمز
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ضمن تشریح دستاوردهای حوزه دامی استان، گفت: بیش از یک میلیون و 363هزار رأس دام در استان وجود دارد که از این میزان یک میلیون و 300هزار رأس «دام سبک»، 42هزار رأس «گاو و گوساله» و 21هزارنفر «شتر» است.
غلامپور افزود: در قبل از پیروزی انقلاب، در استان هرمزگان واحدهای صنعتی در این زمینه وجود نداشت اما خوشبختانه در حال حاضر بدلیل اقدامات انجام شده تولید گوشت قرمز در هرمزگان به میزان هفت هزار تن رسیده است.
وی گفت: در زمینه اصلاح نژاد دام سبک، سنگین و دام های پرتولید کارهای خوبی توسط این معاونت انجام شده که در آینده نزدیک به نتایج مطلوب تری دست خواهیم یافت.
فعالیت پنج واحد کشتار دام در استان
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ، فرآیند چرخه صنعت دام و طیور را صنعتی کامل و پویا عنوان کرد و با بیان اینکه در این زمینه در استان فعالیت های خوبی شکل گرفته، تامین خوراک دام، تامین جوجه، مرغداری ها و در کنار آن کشتارگاه ها را تکمیل کننده زنجیر تولید در استان برشمرد و اظهار کرد: یک واحد کشتارگاه در شرق، سه واحد در مرکز و یک واحد در غرب استان فعال است که پراکنش آن به گونه ای است که کل استان را پوشش می دهند.
افزایش تولید مرغ تخم گذار به 30هزار قطعه
غلامپور گفت: یک واحد مرغ تخم گذار در شهرستان حاجی آباد با ظرفیت 10هزار قطعه فعال است و در حال برنامه ریزی برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت آن به 30هزار قطعه هستیم.
وی افزود: در سایر ماکیان مثل شتر مرغ نیز برنامه های توسعه ای در دستور کار قرار دارد و چند واحد فعال در استان وجود دارد که اگر مجموعه صنایع جانبی پس از تولید راه اندازی شود، امکان افزایش تولید فراهم است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان همچنین گفت: 117نفر زنبور دار در استان فعالیت دارند که از 18هزار کلونی زنبور عسل بیش از 130 تن عسل در سال برداشت می کنند.