به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان؛ دکتر سرافرازی معاون آفات سازمان حفظ و نباتات کشور در حاشیه بازدید از مناطق آلوده و همچنین نظارت بر روند مبارزه با آفت ملخ صحرایی گفت: مناطق آلوده به آفت ملخ صحرایی در شرق و غرب استان هرمزگان شناسایی و توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی پاکسازی 6800 هکتار از اراضی انجام شد.
وی اظهار داشت: در 6 استان جنوبی کشور آفت ملخ صحرایی مشاهده شده است که بیشترین ریزش ها در استان هرمزگان صورت گرفته؛ به واسطه موقعیت مکانی که دارد و شرق و غرب استان آلودگی بروز کرده است.
معاون آفات سازمان حفظ و نباتات کشور افزود: در مجموع بیش از 11 هزار هکتار از اراضی آلوده به ملخ صحرایی در استان های آلوده مبارزه و پاکسازی انجام شده است که از این میزان حدود 6800 هکتار از آن مربوط به استان هرمزگان است.
مهندس سعید معین مدیرآفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور نیز اظهار داشت: بیشترین سطح آلودگی در استان هرمزگان مشاهده شده است و همچنین مبارزه و پایش و ردیابی نیز در این منطقه در سطح گسترده ای انجام شده است و تا زمان ریشه کنی کامل آفت ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرد:به دلیل شرایط جوی و وزش باد احتمال ریزش مجدد ملخ صحرایی در مناطقی از هرمزگان وجود دارد لذا تمام تیم های ردیابی و مبارزه در آماده باش کامل قرار دارند.
معین بیان کرد:در مناطق شرقی استان در منطقه مازاوی 90 درصد تلفات ملخ را شاهده بوده ایم به واسطه عملکرد تیم مبارزه و امیدواریم در سایر مناطق آلوده نیز شاهد این پیشرفت باشیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان نیز ضمن تایید این مطلب افزود: ما در استان 156هزار هکتار اراضی قابل کشت در استان داریم به همین دلیل مبارزه با آفات و حفظ منابع در اولویت ما قرار دارد.
باقرزاده همایی تصریح کرد:در حال حاضر نیازمند 4میلیارد ریال اعتبار جهت تامین تجهیزات و نیروی انسانی در جهت مبارزه صد درصدی در استان می باشیم.
وی اظهار داشت:تمام مدیریت های شهرستان ها در سطح استان باید بصورت هفتگی گزارش آلودگی و سطح پاکسازی اراضی تحت مدیریت خود را به مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی اعلام کنند و در صورت لزوم تیم های ردیابی و مبارزه را به مناطق آلوده اعزام کنند.
حمید دولتی مدیر حفظ و نباتات سازمان جهاد کشاورزی نیز ضمن ارائه گزارش عملکرد آن مدیریت در سطح استان اظهار کرد: در مناطق غرب استان در منطقه “نخیلو” مبارزه به طور کامل انجام شده است و در شرق نیز حدود 90 درصد منطقه “مازاوی” پاکسازی انجام شده است و در منطقه سنگ بهمن بخش شمیل در شهرستان بندرعباس نیز 400 هکتار از مناطق آلوده پاکسازی و مبارزه در 200 هکتار باقی مانده نیز که به دلیل شرایط جوی نا مناسب متوقف شده بود از سر گرفته شد.
دولتی بیان داشت: تا زمان پاکسازی کامل مناطق آلوده در استان ردیابی و مبارزه متوقف نخواهد شد.
مدیر حفظ نباتات در پایان گفت: 38هزار هکتار از اراضی نیز در استان پایش و ردیابی صورت گرفته است ودر مناطق مشکوک به آلودگی و ریزش مجدد نیز به طور دائم رصد می شود.