به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، با حضور مهدی دوستی استاندار هرمزگان، پژمان شیرمردی معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها و حسین رنجبر اقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، حسین آهنی مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیر عامل وزارت جهاد کشاورزی و عباس مویدی رئیس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، تفاهم نامه همکاری مشترک میان سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان و سازمان انرژی اتمی ایران با موضوع توسعه صلح آمیز فناوریهای هسته ای در کنترل عوامل خسارت زای گیاهی منعقد شد.
مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این مراسم با اشاره به طرحهای کلان استان در حوزه کشاورزی گفت: در استان به دنبال توسعه کشاورزی و راهبری آن از معیشتی به کشاورزی اقتصادی هستیم.
وي با بيان اين مطلب كه بايد فناوري را وارد كشاورزي كرد افزود: یک مشکل و مسئله در استان در حوزه کشاورزی داریم و بخشی از نخیلات دچار آفات مختلف میشدند.
استاندار هرمزگان گفت: روشهای مختلف برای مبارزه با آفات وجود دارد که یکی از این روشهای نوین استفاده از انرژی هستهای در مبارزه با آفات است، سند امروز هم برای کمک گرفتن از ظرفیت انرژی هستهای برای ساخت تجهیزات مقابله با این افت و بیماری است که مزیتهای زیادی در حوزه بهره وری و تولید و کاهش ریسک سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی و تثبیت اشتغال خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در حوزه کشاورزی باید ابزار مدرن به کارگیری شود تا بتوان کشاورزی سنتی و معیشتی را به کشاورزی با صرفه و اقتصادی تبدیل کرد، ما در هرمزگان از طرحهایی که منفعت ملی دارند استقبال میکنیم و آماده ایم به صورت پایلوت این طرح ها را اجرایی کنیم.
مهندس عباس مویدی ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان نیز در این نشست ضمن تقدیر از استاندار هرمزگان به موجب حمایت از بخش کشاورزی در راستای افزایش دانش و نفوذ فناوری های نوین اظهار داشت: با توجه به تهدیدات به وجود آمده برای تولید و توسعه محصول خرما، برای نخستین بار در کشور و حتی منطقه از این دستگاه برای مبارزه با آفات باغات به ویژه نخل در هرمزگان با حمایت مقام عالی دولت در استان، با انعقاد تفاهمنامه با نماینده سازمان انرژی اتمی منعقد و استفاده میگردد.
وی در ادامه با اشاره به طرح ایجاد شهر میوه های گرمسیری در استان هرمزگان، توجه به تمام مسائل به ویژه کاهش ریسک سرمایه گذاری در این حوزه را ضروری عنوان کرد و افزود: خرما مزیت نسبی هرمزگان است و حفظ و تثبیت این محصول در استان مهمترین ماموریت سازمان جهاد کشاورزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان هم چنین خاطر نشان کرد: توجه به مبارزه علمی با آفات خسارتزا در بخش کشاورزی در اولویت برنامه های ما قراردارد و با انعقاد این قرارداد، علاوه بر کاهش دغدغه ها در ایمنی و سلامت محصولات غذایی استان، بدنبال استفاده تکنولوژی های جدید با حمایت از شرکت های دانش بنیان در صنعت کشاورزی هستیم.
مویدی گفت: هرمزگان حدود 38 هزار هکتار سطح زیر کشت نخیلات دارد که از این میزان 273 هکتار تحت تاثیر سوسک سرخرطومی حنایی است که اگر اقدام مناسبی در خصوص مهار این آفت صورت نگیرد میتواند به سایر نخلستانهای استان نیز آسیب بزند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با بیان اینکه توسعه نخیلات و رشد تولید خرما در استان نیازمند استفاده از فناوری های نوین است اضافه کرد: حمایت ویژه استاندار از بخش کشاورزی در راستای افزایش دانش و نفوذ فناوری های نوین و ورود شرکت های دانش بنیان بویژه در حوزه هسته ای برای مبارزه با آفت خطرناک سوسک چوب خوار سرخورطومی حنایی در باغات هرمزگان نیازمند تحسین برانگیز است.
پژمان شیرمردی معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها نیز در این جلسه گفت: یکی از ماموریتهای سازمان انرژی اتمی ارتقای سهم و نقش خود در حوزه امنیت غذایی ایران است، در دولت سیزدهم با رویکردی که وجود دارد خوشبختانه تجهیزات دانش بنیان خوبی ساخته شده است.
وی افزود: یکی از این تجهیزات دانش بنیان سامانه پرتودهی برای حذف آفات بود که به دنبال آن دستگاههایی برای حذف آفات وارداتی طراحی و ساخته شده و امروز هم این تفاهم نامه در راستای شروع به کار این دستگاه بود و ظرف مدت سه ماه آینده تحویل هرمزگان خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها گفت: اعتبار این تفاهم نامه بخشی از سوی اعتبارات استانی و بخشی نیز از سوی سازمان انرژی اتمی ایران تامین خواهد شد.
حسین رنجبر اقدم رییس سازمان حفظ نباتات کشور نیز در این جلسه گفت: در راستای توسعه برنامه های مدیریت آفات و بیماریهای گیاهی در کشور یکی از راهبردها توسعه اقدامات غیر شیمیایی و حفظ و ارتقای ضریب امنیت غذایی جامعه است.
وی افزود: این تفاهم نامه در راستای مقابله و کنترل یکی از مهمترین معضلات نخلستانهای هرمزگان است که میتواند کار ساز باشد، این کار برای اولین بار در کشور در استان هرمزگان انجام خواهد گرفت و ضمن کنترل افت به امنیت غذایی و ایمنی غذایی کمک خواهد کرد.