به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، آیین بزرگداشت روز جهانی خاک امروز به صورت وبیناری همزمان با سراسرکشور با حضور خاوازی وزیر جهاد کشاورزی ، علی باقرزاده همائی رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، حجت الاسلام شرفی مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، ذاکری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری، حاجبی مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و مرادی مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی برگزار و از خادمان خاک تجلیل شد.

 در این مراسم که با شعار جهانی حفاظت از تنوع زیستی خاک به منظور زنده نگهداشتن خاک برگزار شده، درباره ارزش و اهمیت خاک، افزایش آگاهی مردم، تصمیم گیران و بهره برداران، سیاست ها و برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در خصوص مدیریت پایدار منابع خاک کشور مطالبی بیان شد.

خاوازی وزیرجهادکشاورزی در این مراسم گفت: همه کارکردهای که از خاک انتظار داریم مدیون موجودات زنده بوده که در خاک وجود دارد .

وی افزود: بسیاری از ژنهایی که دانشمندان به دنبال آن هستند از خاک بدست می آید وتنوع زیستی عاملی برای دستیابی به این ژنها است .

وزیرجهادکشاورزی بابیان اینکه بایستی میزان فرسایش خاک را در کشور پایین بیاوریم ، خاطرنشان ساخت: تغییر  کاربری اراضی مجموعه جهاد کشاورزی را رنج می دهد .

خاوازای ادامه داد: دفتر خاک به صورت رسمی در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شده است.

وی با تاکید بر اینکه برنامه پایش خاک از اولویتهای دفتر خاک در کشور خواهد بود ، گفت: خاک، کادویی از گذشتگان برای ماست و باید برای آیندگان حفظ و حراست کنیم.

این مسوول شعار امسال روز جهانی خاک را زنده نگه داشتن و حفاظت از تنوع زیستی خاک اعلام داشت و افزود: خاک یکی از مهمترین مؤلفه‌های کشاورزی در دنیا است و به صورت مستقیم بر امنیت غذایی تاثیرگذار است.

به گفته وی، در صورت از دست رفتن خاک از لحاظ کمی و کیفی، دچار بحران حفاظت از منابع آب، پوشش گیاهی و تنوع زیستی خواهیم شد و در نهایت امنیت غذایی کشور به مخاطره خواهد افتاد.

وزیرجهادکشاورزی در پایان تصریح کرد: برای کنترل فرسایش خاک و رسوب، اقداماتی همچون احیای پوشش گیاهی، احیای مراتع و جنگل‌ها، کنترل و مقابله با بیابان‌زایی و اجرای آبخیزداری و آبخوان‌داری عملیاتی شده است.

گفتنی است؛ در این وبینار از چند کتاب درباره مشارکت عمومی و مردمی برای پایداری مراتع و خاک و اصطلاحات رایج در علوم خاک در کشور و همچنین نشریه فائو که به زبان فارسی ترجمه شده است، رونمایی شد.

 این گزارش می افزاید؛ در پایان مراسم خادمان خاک کشور معرفی شدند که محمد آبسالان از روستای دوآب واقع در بندرلنگه به عنوان خیر سازه ساز آبخیزداری در استان هرمزگان معرفی شد ، سازه مذکور با اعتبار یک میلیارد و 600 میلیون تومان ساخته شده است.