به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان، عبدالعلی مرادی مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان گفت: خاک به عنوان منبع طبیعی ، سرمایه ملی و بستر حیات، نقش اساسی در استقرار و رشد جوامع بشری و نیز سایر مخلوقات دارد و در واقع بخشی از زنجیره غذایی انسان و سایر حیوانات از خاک می باشد به همین دلیل هرگونه آلودگی موجود در خاک می­تواند در طی زنجیره غذایی، به سطوح بالاتر انتقال یافته و در نهایت در انسان تمرکز یابد. خاک از منابع تجدیدپذیر به شمار  می رود اما براساس مراجع مختلف تشکیل هر سانتی­متر خاک در شرایط مختلف آب و هوایی از ۱۰۰ تا ۱۰۰۰۰ سال طول می کشد. بی توجهی به این نعمت باارزش و تخریب و آلودگی آن موجب کاهش توان تولیدی خاک و تهدید امنیت غذایی ، هدر رفت منابع آب و خاک ، تخریب پوشش گیاهی جنگلها و مراتع  و آلودگی هوا و تخریب محیط زیست  می گردد .

 مرادی افزود: با درک عمیق قدر و منزلت منابع خاک کشور و لزوم حفظ و حراست از این سرمایه خدادادی جهت بهره برداری پایدار و حفظ امانت برای نسلهای آینده، اعتقاد راسخ داریم که توسعه پایدار هیچ کشوری بدون توجه بـه منـابع خـاک، دسـت یافتنی نخواهد بود.  هرسال مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک در روز پنجم دسامبر (14 آذرماه) برگزار می گردد . بزرگداشت این سال و این روزها از طرف جامعه جهانی بیانگر لزوم توجه هرچه بیشتر به این سرمایه عظیم خدادادی است . امروزه آثار زیانبار عدم توجـه بـه سـنت هـای الهـی و سـوء مدیریت در بهرهبرداری از منابع خاک و اراضی پدیدار گشته و زنگ خطر جدی را در مورد رفاه، سـلامت، و حتـی ادامـ ه حیات بشر به صدا درآورده است.

وی اضافه کرد: اعمال روش های بهره برداری نامناسب می تواند موجب فرسایش خاک شده و این ماده غیر قابل جایگزین را از چرخه تولید خارج نموده و به تباهی این سرمایه ملی منجر گردد. با توجه به شرایط اقلیمی و موقعیت طبیعی کشور و بویژه استان هرمزگان و در راستای تحقق توسعه پایدار، حفاظت و مدیریت صحیح این منبع طبیعی و پایه ضرورتی اجتناب ناپذیر است.