به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، الهام اسدپور با اشاره به رسیدن جمعیت آفت غلات به حد خسارت اقتصادی افزود: عملیات کنترل شیمیایی بر علیه آفت بسیار خسارت زای سن غلات در استان هرمزگان از هفتم اسفندماه پارسال آغاز شد و تا هفدهم اردیبهشت ماه جاری ادامه داشت.

وی با بیان اینکه در سال زراعی (۱۴۰۱-۱۴۰۲) افزون بر 18هزار هکتار از زمین های کشاورزی هرمزگان به کشت گندم و جو اختصاص یافته است، اظهار کرد: با افزایش سطح زیرکشت حدود 30 درصدی نسبت به سال قبل روبرو بوده ایم.

مدیریت حفظ نباتات جهادکشاورزی هرمزگان یادآورشد: بیشترین سطح زیرکشت محصول استراتژیک گندم و جو در استان هرمزگان مربوط به شهرستان حاجی آباد با افزون بر 11 هزار هکتار است.

اسدپور، در راستای وظایف ذاتی خود در حفظ و صیانت از تولیدات گیاهی در برابر عوامل خسارت زا از زمان مشاهده آفت سن غالت در ۱۸ بهمن ماه سال گذشته بیش از ۳۵ هزار هکتار از مزارع گندم و جو استان هرمزگان به صورت مستمر توسط کارشناسان مدیریت حفظ نباتات ستاد و شهرستان های دارای کشت مورد پایش قرار گرفت.

وی با بیان اینکه علـف هـای هـرز یکی از عوامل کاهنـده محصـولات زراعی مختلـف از جمله گنـدم هسـتند، تصریح کرد: علـف هـای هـرز بـرای کسـب منابـع رشـدی “آب، مـواد غذایـی، نـور” بـا گونـه هـای زراعـی بـه رقابت می پردازند.

طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، در سال زراعی جاری ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی استان هرمزگان به زیرکشت گندم رفته است که پیش بینی می‌شود بیش از ۶۵ هزار تن محصول با رشد ۴۰ درصدی نسبت به سال زراعی پارسال برداشت شود.

«شیرودی»، «چمران»، «سیروان»، «برات»، «مهرگان» و «دروم» به علت مرغوبیت و سازگاری با منطقه از مهم‌ترین ارقام گندم کشت شده در استان هرمزگان است.