به گزارش روابط عمومی جهادکشاورزی مهندس مجیدرضا پاکاری، مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان هرمزگان از ادامه برداشت خرما از نخیلات استان هرمزگان خبرداد و میزان برداشت خرما را در استان را تا کنون بالغ بر 80 هزار تن دانست. مهندس مجیدرضا پاکاری، مدیر باغبانی جهادکشاورزی ضمن اشاره به ادامه برداشت خرما در استان گفت: 32 هزار هکتار در سطح استان زیرکشت ارقام مختلف خرما است که رقم پیارم هرمزگان مقام برتر کشوری و دنیا را با سطح 2 هزار هکتار در شهرستان حاجی آباد دارا است که از اواسط مهرماه برداشت این رقم آغاز و تا پایان آبانماه به طول خواهد انجامید، همچنین 20 هکتار رقم پیارم در شهرستان رودان و 3 هکتار در شهرستان بستک افزایش سطح زیرکشت داشته ایم که در سه تا چهارسال آینده بارور خواهند شد. اما در شرایط کنونی با 2 هزار هکتار سطح زیرکشت سالانه 6 هزار تن خرمای رقم پیارم از نخیلات حاجی آباد برداشت می شود.
وی در خصوص دیگر ارقام مرغوب در سطح استان هم اذعان داشت: ارقام خاصویی،مهرداسنگ، خنیزی، گریته، مضافتی، هلیلی، آل مهتری، زاهدی، برحی، دیری و توری از دیگر ارقام نمونه خرماست که در سطح استان وجود دارد.
مدیر باغبانی جهادکشاورزی هرمزگان برداشت محصول خرما از نخیلات استان را از اوایل خردادماه تا پایان آبانماه دانست و افزود: برداشت خرما از شهرستان میناب با برداشت رقم آل مهتری آغاز و در نهایت در شهرستان حاجی آباد با برداشت ارقام پیارم و هلیلی به پایان می رسد. مهندس پاکاری میزان تولید محصول خرما را در امسال 130 هزارتن پیش بینی و تصریح کرد: سال گذشته هم میزان تولید خرما در استان 130 هزار تن بوده که در صورت مساعد شدن اقلیم و بارندگی مناسب انتظار افزایش تولید در این محصول حتمی است و سازمان در خصوص کنترل خشکسالی توانسته با جایگزینی ارقام و برنامه های مدیریتی و بهزارعی در عرصه توسط باغداران از کاهش میزان تولید محصول خرما جلوگیری کند. وی کرمان را از نظر سطح زیر کشت خرما اول برشمرد و ادامه داد: از نظر سطح زیر کشت استان هرمزگان دارای رتبه دوم کشوری و از نظر میزان تولید حائز رتبه سوم پس از استان های کرمان (جیرفت و کهنوج) و بوشهر است. وی نخیلات استان را دارای کشت آبی و دیم خواند و یادآور شد: از مجموع 32 هزار هکتار بیش از 30 هزار هکتار زیز کشت آبی و حدود 1900 هکتار به صورت کشت دیم است که در اثر خشکسالی با افت محصول مواجه شده است. در شهرستان بندرعباس 3 هزار و 567 هکتار آبی و 404 هکتار دیم، شهرستان خمیر 925 هکتار آبی و 270 هکتار دیم، شهرستان بستک یک هزار هکتار آبی و 170 هکتار دیم، شهرستان لنگه 526 هکتار آبی و 80 هکتار دیم، شهرستان جاسک 802 هکتار آبی و 180 هکتار دیم، حاجی آباد 4 هزار و 287 هکتار آبی، شهرستان قشم 203 هکتار آبی و 22 هکتار دیم و رودان 8 هزار و 431 هکتار آبی و 480 هکتار دیم زیر کشت محصول خرماست. وی در پایان شهرستان های حاجی آباد و رودان را تنها دارای سطح زیرکشت آبی دانست و افزود: شهرستان میناب با بیش از 48 هزار تن رتبه اول، شهرستان رودان با بیش از 39 هزار تن رتبه دوم و شهرستان حاجی آباد با 20 هزارتن رتبه سوم تولید محصول خرما است.