برگزاري دوره آموزشي مبارزه با آفت شب پره مينوز گوجه فرنگي ويژه بهر ه برداران
یک دوره آموزشي با درخصوص: آماده سازي بستر زمين ، نحوه خسارت و روش مبارزه با اين آفت و همچنين جلوگيري از كاشت نشاء هاي آلوده در منطقه شهرستان بندرعباس برگزار گرديد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان: با توجه به آماده سازي بستر زمين به دليل نزديك بودن كشت پاييزه محصول صيفي و همچنين وجود آفت شب پره مينوز گوجه فرنگي در منطقه رضوان ،ایسین،قلعه قاضی وشمیل دوره آموزشي با موضوعات: آماده سازي بستر زمين ، نحوه خسارت و روش مبارزه با اين آفت و همچنين جلوگيري از كاشت نشاء هاي آلوده در این منطقه برگزار گرديد
مدیرجهادکشاورزی شهرستان بندرعباس، بااشاره به اهمیت و خسارت بالای پروانه مینوز گوجه فرنگی، افزود: این دوره ها برای آشنایی بیشتر كشاورزان، كارشناسان و علاقه مندان با نحوه پیشگیری، كنترل و مبارزه با آفت پروانه مینوز گوجه فرنگی درمحل مراکز جهاد كشاورزی رضوان ،ایسین،قلعه قاضی وشمیل برگزار شد.
منصورشفیعی افزود: كشاورزان باید برای مبارزه با این آفت و جلوگیری از وارد شدن خسارت به محصولات خود اطلاعات لازم را در خصوص آن داشته باشند.
وی برلزوم پایش و بازدید مزارع گوجه فرنگی توسط كشاورزان با كمك كارشناسان شبكه های مراقبت و پیش آگاهی و كارشناسان شركتهای خدمات كشاورزی تاکید كرد و گفت: پایش و بازدید مزارع گوجه فرنگی لازمه پیشگیری از خسارت این آفت می باشد.
شفیعی بااشاره به تهیه اطلاعیه و بروشورهای لازم توسط سازمان جهاد كشاورزی، گفت: با توجه به اهمیت موضوع كشاورزان باید كاملا نسبت به پیشگیری از خسارت آفت مینوز گوجه فرنگی آگاهی لازم را كسب كنند.
لازم به یادآوری است:، پروانه مینوز گوجه فرنگی در سالهای اخیر از مناطق بومی خود یعنی امریكای جنوبی و بخصوص كشور های آرژانتین، پرو، برزیل، بولیوی، ونزوئلا واروگوئه از طریق نقل و انتقالات اندامهای گیاهی میزبان بخصوص گوجه فرنگی ،سیب زمینی به كشورهای اروپائی، كشورهای شمال آفریقا و بعضی از كشورهای آسیائی از كشورهای همسایه ایران گزارش شده است.
مدیرحفظ نباتات افزود : در كشورهای آلوده این آفت به تمامی مراحل رشدی گیاه میزبان حمله كرده و به میزان 100-50 درصد خسارت زده است.
پرویز ترابی زاده یادآورشد: خسارت این آفت بصورت تاول روی برگ گیاه آلودگی میوه ها ودرنتیجه كاهش بازار پسندی آن قابل مشاهده است.
وی اظهارداشت : حشرات كامل این آفت دارای طول حدود10 میلی متر دارند ، به رنگ نقره ای با لكه های خاكستری-سفید و شاخكهایی به رنگ تیره و روشن دیده می شوند، به خوبی قابل مشاهده است.
ترابی زاده گفت : این آفت درمراحل مختلف رشدی گیاه به گل، برگ ، ساقه و در مرحله میوه دهی به میوه میزبان خسارت میزند ،كه علائم خسارت بصورت مینوز روی برگها و له شدگی میوه های دیده میشود،خروج فضولات لاروی در محل فعالیت لاروها به رنگ متمایل به قهوه ای از دیگر علائم آلودگی می باشد،میوه های آلوده له شده و دارای حفره وكانال بوده از بازارپسندی آنها كاسته می شود.