معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان از زمان جمع آوري بذر گونه حرا و آغاز كشت گلداني آن خبر داد .
به گزارش واحد اطلاعات و اخبار سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، مجيد پوربليغي گفت: حرا از گونه های جنگلهای مانگرو می باشد و زیستگاه مهمی برای آبزیان، بی مهرگان و پرندگان است . این جنگلها نقش مهمی در حفظ اکوسیستم دریایی دارند.
وي افزود: گلدهی جنگل های حرا در خرداد است، و جمع آوری بذر برای تولید نهال در مرداد ماه شروع شده و تا اوایل مهرماه ادامه دارد.
پوربليغي گفت: نهال ها بعد از رشد تا ارتفاع 20 تا 30 سانتی متر، برای کاشت در سواحل ، دهانه رودخانه ها و محل جزر و مد دریا منتقل می شوند.
وي ادامه داد: کاشت نهال حرا با هدف حفاظت از ساحل ، توسعه فضای سبز، افزایش تولید آبزیان، تقویت زیستگاه پرندگان و حشرات ، حفاظت از خاک و جذب اکوتوریسم در شهرستان های استان جنگل کاری شده انجام می شود.
معاون فني اداره كل منابع طبيعي افزود: جنگل های حرا برروی خاک های لجنی ناشی از رسوب خاک های حاصل از فرسایش سواحل رشد می کنند و با جزر و مد آب در دریا شناور می شوند و این ویژگی، راز شگفتی جنگل های اسطوره ای حرا است.
وي گفت: هرمزگان در ایجاد جنگل های حرا و چندل در سواحل خلیج فارس رتبه نخست را در کشور دارد.
این مقام مسئول افزود: اين استان با 20 هزار و 119 هکتار معادل 78 درصد از مساحت جنگل های مانگرو کشور را داراست.
پور بلیغی در خصوص افسانه هاي متعدد در خصوص اين گونه منحصر به فرد گفت: در افسانه های اروپایی آمده است که این گیاه اسطوره ای از اشک چشم آدم روئیده است و آن را به افتخار دانشمند شهیر ایرانی ابوعلی سینا، اوسینا می نامند.
در سال جاری74000 اصله نهال حرا تولید و در سطح 74 هکتار در سطح شهرستان های بندرعباس و قشم کشت گردید. ضمناٌ 60 هزار بذر چندل در سطح60 هکتار در تالاب آذینی سیریک به صورت مستقیم با بذر، در خورهای این تالاب کشت شده است.