رئیس اداره فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، گفت: 12 میلیارد تومان در هزینه های بخش کشاورزی با استفاده از ماشین آلات مکانیزه کاهش یافته است.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، شاهین شاهی زاده با اشاره به فعالیت اداره فناوری های مکانیزه کشاورزی با هدف توسعه مکانیزاسیون در استان ها و گسترش صنایع تبدیلی تاسیس شده که ماشین آلات مکانیزه مورد نیاز را توسط دولت خریداری و به صورت الگو در اختیار کشاورزان قرار می دهد.

 رئیس اداره فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان،طرح آغاز کشت مکانیزه گندم در استان را از سال 94 عنوان کرد و افزود: در سال ابتدای شروع طرح مکانیزاسیون کشاورزی(سال94) سطح ماشین آلات مکانیزه استان نسبت به سطح زیر کشت 8 درصد بود که این میزان تا سال 96 به 65 درصد پیشرفت و با پرداخت یارانه به 91 دستگاه رسید.

وی، تصریح کرد: 12 میلیارد تومان در هزینه های بخش کشاورزی با استفاده از ماشین آلات مکانیزه کاهش یافته است.

شاهی زاده اصول کشاورزی حفاظتی را 3 اصل عنوان کرد و گفت: اصل اول در این موضوع این است که کمترین دستبردگی به خاک با شخم نزدن تا رطوبت خاک از بین نرود، بقایای گیاهی باید به زمین بازگردانده شود و تناوب کشت نیز رعایت گردد.

این مقام مسئول برای مزارع ذرت حاجی آباد پیش بینی کرد: در سال 97-98  بالغ بر 3 هزار و پانصد هکتار از مزارع ذرت این شهرستان با پرداخت 30 درصد یارانه، 70 درصد تسهیلات و 30 درصد آورده کشاورز به کشت مستقیم تبدیل خواهد شد.

وی در این زمینه، گفت: سالانه بین 200 تا 300 هکتار از اراضی کشاورزی هرمزگان به کشت مستقیم اختصاص می یابد.

شاهی زاده پلاک گذاری تراکتورهای بخش کشاورزی را از اولویت های این اداره برشمرد و اظهار کرد: تاکنون 600 دستگاه تراکتور با عمر کمتر از 13 سال پلاک گذاری شده که در طرح جدید تراکتورهای زیر 25 سال به تعداد 2 هزار دستگاه نیز پلاک کوبی خواهد شد.

رئیس اداره فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان میزان سوخت دریافتی ماشین آلات بخش کشاورزی استان را 48 میلیون لیتر عنوان و خاطرنشان کرد: جدول سوخت بر اساس هر شهرستان، فصول سال و نوع تراکتور به طور جداگانه محاسبه و با این روش مشکل عمده کشاورزان در زمینه دریافت سوخت مرتفع گردیده است.